Back-up & Recovery - IT for Me

Back-up & Recovery

Back-up oplossingen op maat

Hoe zorg je ervoor dat je ‘verloren’ gegevens altijd kan herstellen?

Back-up & Recovery
Door menselijke fouten maar ook door systeemfouten kunnen bedrijfsgegevens verloren gaan met alle gevolgen van dien. De bedrijfsprocessen komen stil te liggen en het herstellen hiervan is vaak een intensieve en dure taak. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om een dagelijkse back-up te maken van alle bedrijfskritische gegevens. Of het gaat om een back-up van bedrijfsbestanden, e-mail of de configuratie van servers & netwerkapparatuur, alle gegevens dienen veilig bewaard te worden.

 

Back-ups zijn het halve werk
Back-ups moeten direct bruikbaar te zijn zodat er bij calamiteiten snel ingegrepen kan worden. Een periodieke back-up health check verzekert je ervan om het bedrijfsproces te kunnen herstellen wanneer dit nodig is. Onze periodieke rapportages geven je als partner van IT for Me inzage in het verloop van de back-ups. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees gerust verder of neem contact op zodat we samen met jou de behoeften in kaart kunnen brengen.

 

Back-ups in huis of in de cloud?
Back-ups kunnen in de cloud opgeslagen worden of op on-premise hardware. Cloud back-up oplossingen worden steeds meer de standaard en bieden een veilige (en versleutelde) wijze voor het bewaren van je gegevens.
Bij een on-premise back-up wordt de back-up op hardware binnen je eigen organisatie opgeslagen. Het is raadzaam om de back-up gegevens op redundante hardware op te slaan en het meest logische is dat deze hardware zich op meerdere locaties bevindt.

Microsoft 365 back-up
Microsoft 365 maakt het mogelijk om e-mail en bestanden veilig in de cloud op te slaan. Microsoft richt zich als organisatie op het voorzien in de beste infrastructuur die voldoet aan strenge regelgeving maar het maken van back-ups en het voorkomen dat gevoelige data niet (per ongeluk) verwijderd wordt is nog altijd een eigen verantwoordelijkheid, aldus Microsoft: “Met Microsoft 365 zijn je gegevens van jou. Jij bent de eigenaar. Jij bepaalt wat ermee gebeurt.” Bescherm daarom je Microsoft 365 gegevens met onze Microsoft 365 back-up dienst.

Werkplek back-up
“Waar is dat tekstbestand gebleven waar ik zo lang mee bezig bent geweest?” Wij kennen het allemaal, een groot schrikmoment waarbij velen van ons de zoektocht vrij gauw staken en moedeloos opnieuw beginnen. Het maken van een dagelijkse back-up van je (Windows of Mac) werkplek voorkomt dat er lokale bestanden verloren gaan die (nog) niet in de cloud opgeslagen zijn.

Server & netwerkapparatuur back-up
Vaak wordt niet stil gestaan bij de impact van een defect aan server(s) of netwerkapparatuur zoals routers, firewalls en switches. Een ondergestofte router kan bijvoorbeeld weliswaar snel (fysiek) vervangen worden maar herstellen van de configuratie blijft een intensieve taak. Door een dagelijkse back-up van de configuraties van servers & netwerkapparatuur kan je IT omgeving snel weer opgebouwd worden als er iets is misgaat.

Het recovery proces
Het herstellen van back-ups wordt ook wel een back-up recovery genoemd. Via telefonisch contact of e-mail kan een aanvraag gedaan worden voor het herstellen van je gegevens. De herstelwerkzaamheden worden door ons in gang gezet zodat je zorgeloos verder kan waar je gebleven bent.

Laat ons iets weten!

Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

  * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

  E-mail adres


  Over IT for Me

  Over IT for Me

  Hoe het begon

  IT for Me is in 2017 opgericht door twee ondernemers uit de regio Roermond en Weert. Wij zijn een sterke partner in het beheren van IT omgevingen en bij complexere vraagstukken zijn wij dankzij IT-ambitie en kennis in ons element.

  Over IT for Me

  IT for Me adviseert en ondersteunt zelfstandige ondernemers en midden- en kleinbedrijf. Of het nu gaat om het leveren van soft- en hardware, het beheer van de IT omgeving of complexere vraagstukken, wij vinden samen met je organisatie een passende oplossing voor jullie situatie. Daarbij zetten we je organisatie centraal.

  Bekijk onze IT Services

  Laat ons iets weten!

  Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

   * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

   E-mail adres


   Contact - IT for Me

   Contact

   Laat ons iets weten!

   Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

    * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

    E-mail adres

    [bookly-form category_id=”-1″ staff_member_id=”1″ hide=”categories”]


    Cloud Services - IT for Me

    Cloud Services

    Volledig beheerde Cloud omgeving

    Ontdek onze oplossingen voor samenwerken in de Cloud.

    Public Cloud

    Voor sommige bedrijven zijn de IT-behoeftes dusdanig generiek, dat public cloud diensten volstaan. Deze diensten kenmerken zich door een hoge mate van standaardisatie, waardoor ze de meest voorkomende kantoorautomatisering taken kunnen invullen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het Microsoft Azure en het Amazon Web Services platform.

    Private Cloud

    Voor meer specifieke behoeften voldoet in veel gevallen een volwaardige private cloud omgeving met een transparante kostenstructuur. Deze totaaloplossing van beheerdiensten en hard- en software componenten wordt tegen een bedrag per maand aangeboden.

    Hybrid Cloud

    Kiezen voor een hybride cloud biedt de voordelen van zowel de private als de public cloud. De public cloud wordt bijvoorbeeld toegepast als primaire oplossing voor zakelijke e-mail, het opslaan en delen van bedrijfsbestanden en het op afstand beheren van de werkplekken. De gekoppelde private cloud beschikt over resources voor computing die gebruikt worden voor een specifieke bedrijfsapplicatie.

    Cloud Services

    Samen de juiste cloud oplossing kiezen

    Onbegrensd. Net als je ambities.

    Met gegevens in de cloud wordt bedoeld dat je gegevens en toepassingen opgeslagen worden in een netwerk van servers. Met andere woorden is de cloud een netwerk van servers die als één systeem fungeren. De servers kunnen gegevens opslaan, toepassingen uitvoeren en services bieden door bijvoorbeeld een applicatie beschikbaar te stellen.

    Dankzij de cloud hoef je deze gegevens, toepassingen en services niet lokaal op je pc te hebben. De benodigde informatie staat immers op het netwerk van cloud-servers. Het enige dat jij nodig hebt, is toegang om bij dat netwerk te komen. Die toegang verloopt veelal via het internet.

    Online Samenwerken

    Online Communiceren

    Online Bestanden

    Online Cloud Werkplek

    Online Samenwerken

    Online Communiceren

    Online Bestanden

    Online Cloud Werkplek

    Laat ons iets weten!

    Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

     * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

     E-mail adres


     IT Services - IT for Me

     IT Services

     Partner voor al je IT-oplossingen

     IT for Me gelooft in een servicegerichte aanpak en als nauw betrokken partner proberen wij voortdurend met onze klanten mee te denken.

     Security Services

     Met Security Services is je IT omgeving adequaat beschermd tegen malware, datalekken en andere internetbedreigingen. Wij helpen met de technische maatregelen maar ook bij het creëren van bewustwording omtrent security.

     Back-up & Recovery

     Voor het veiligstellen van de complete werking van de IT omgeving maak je gebruik van een Cloud of on-premise back-up dienst inclusief Disaster Recovery.

     Lees meer

     Managed WiFi

     Onze professionele WiFi-oplossingen garanderen een uitstekende verbinding op maat van je horeca-zaak, kantooromgeving, magazijn of werkplaats.

      

     Werkplekbeheer

     Je wilt er zeker van zijn dat computersystemen altijd betrouwbaar zijn en dat verstoringen snel en adequaat afgehandeld worden. Naast het preventief onderhoud helpen wij de gebruikers ook met incidentele problemen.

     Server & Netwerkbeheer

     Bij server- en netwerkebeheer nemen wij het onderhoud, de updates, beveiliging en de monitoring van uw server(s) en netwerk infrastructuur volledig uit handen. Wij onderhouden, bewaken de prestaties en lossen technische storingen op.

     Onze IT Services

     Samen maken we de toekomst.

     Blijven vooruitkijken.

     IT bestaat uit verschillende componenten met als basis de technische infrastructuur. Daarbij kun je denken aan alle (fysieke) automatiseringsmiddelen voor het kunnen opslaan, bewerken en transporteren van gegevens. Voorbeelden hiervan zijn computers,  firewalls, switches en servers. Naast het leveren en installeren van de infrastructuur houden wij ons bezig met preventief onderhoud en actieve monitoring.

     Met de groei van technologische en data gedreven oplossingen is ook de behoefte aan expertise en services toegenomen. Naast het zorgdragen voor de continuïteit van onze services schenken wij aandacht aan de adoptie door je organisatie. Dit doen wij door pragmatische hands-on trainingen en het beschikbaar stellen van gebruikersinstructies.  Wij zijn de verbindende factor tussen de IT gebruikers en je organisatie en bevorderen de zelfstandigheid binnen je organisatie voor een maximaal rendement.

     Voordelen van onze IT services

     Vooruit blijven denken
     Onze klanten zijn het van ons gewend om IT in te zetten als concurrerend vermogen.
     We hebben aandacht voor je onderneming en bieden onze klanten de mogelijkheid om samen te groeien. Doordat IT for Me altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en graag out of the box met je meedenkt, blijft je organisatie in staat om zich snel aan veranderde omstandigheden aan te passen.

     Hogere productiviteit
     Medewerkers in je organisatie staan bij IT for Me centraal. Het woord Me komt niet voor niets voor in onze naam. Wij ondersteunen bij het efficiënt en effectief inzetten van IT en denken graag mee in het verbeteren en automatiseren van de bedrijfsprocessen.

     Hogere tevredenheid
     Medewerkers in een organisatie zijn dankzij een goede IT regievoering meer tevreden met hun werk. IT for Me voorziet in een hogere tevredenheid door een eenduidige en gebruiksvriendelijke manier van werken, heldere communicatie, het tijdig uitvoeren van preventief onderhoud en een centraal aanspreekpunt voor al je IT gerelateerde vragen.

     Verschillende serviceniveaus
     Of je nou de dagelijkse IT beheer en zorgen volledig wilt uitbesteden of juist opzoek bent naar een partner die je eigen IT afdeling aanvult en ondersteunt, IT for Me biedt oplossingen op verschillende serviceniveaus.

     Ontdekken

     Samen met een IT consultant wordt er inzicht verkregen in de huidige situatie want hoe weet je waar heengaat als je niet weet waar je staat?

     Ontwerpen

     IT for Me bedenkt oplossingen voor haar klanten. Dat kan een nieuwe netwerk infrastructuur zijn of een nieuwe e-mail omgeving. Wij zoeken de juiste oplossing bij de specifieke behoeften van de klant, maar zorgen er ook voor dat ze onderhoudsvriendelijk zijn.

     Bouwen

     Op basis van het ontwerp bouwen wij de nieuwe oplossing. 

     Beheren

     Klanten zijn een proactieve houding van ons gewend en dit heeft als doel om voortdurend in control te zijn.

     Ontdekken

     Samen met een IT consultant wordt er inzicht verkregen in de huidige situatie want hoe weet je waar heengaat als je niet weet waar je staat?

     Ontwerpen

     IT for Me bedenkt oplossingen voor haar klanten. Dat kan een nieuwe netwerk infrastructuur zijn of een nieuwe e-mail omgeving. Wij zoeken de juiste oplossing bij de specifieke behoeften van de klant, maar zorgen er ook voor dat ze onderhoudsvriendelijk zijn.

     Bouwen

     Op basis van het ontwerp bouwen wij de nieuwe oplossing. 

     Beheren

     Klanten zijn een proactieve houding van ons gewend en dit heeft als doel om voortdurend in control te zijn.

     Laat ons iets weten!

     Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

      * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

      E-mail adres


      Servicedesk - IT for Me

      Servicedesk

      Storing of een andere hulpvraag?

      We kunnen je vaak al op afstand helpen en bieden ondersteuning wanneer jij dat nodig hebt. Neem direct contact op met ons:

      Hulp op afstand Microsoft Windows

      Problemen met of aan je werkplek zijn nooit leuk en dat begrijpen wij als geen ander. Wij maken het daarom gemakkelijker door je op afstand te helpen via ons hulpprogramma.

      Open hulpprogramma

      Hulp op afstand Apple macOS

      Problemen met of aan je werkplek zijn nooit leuk en dat begrijpen wij als geen ander. Wij maken het daarom gemakkelijker door je op afstand te helpen via ons hulpprogramma.

      Open hulpprogramma

      Homepage - IT for Me

      IT
      Services

      Proactieve monitoring en onderhoud biedt je alle voordelen van IT zonder de lasten.

      Cloud
      Services

      Het leveren van flexibiliteit, mobiliteit, beveiliging en kostenbesparingen die je organisatie nodig heeft.

      IT
      Servicedesk

      Toegang tot technische expertise en ondersteuning bij de IT omgeving van je organisatie.

      Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

      Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

       

      Een partner voor al je IT behoeften

      IT for Me adviseert en ondersteunt zelfstandige ondernemers en midden- en kleinbedrijf. Of het nu gaat om het leveren van soft- en hardware, het beheer van de IT omgeving of complexere vraagstukken, wij vinden samen met je organisatie een passende oplossing voor jullie situatie. Daarbij zetten we je organisatie centraal.

      IT for Me gelooft in een servicegerichte aanpak en als nauw betrokken partner proberen wij voortdurend met onze klanten mee te denken. Je mag van ons verwachten dat wij een onafhankelijk advies geven en dat wij de dienstverlening leveren die je in staat stelt je onderneming succesvol te laten groeien.

      IT for Me streeft ernaar om op een efficiënte en gecontroleerde wijze de strategische doelen van haar klanten te realiseren.

      Wij bieden wat nodig is, maar zorgen er ook voor dat je IT-oplossingen uit te breiden zijn als je organisatie daarom vraagt.