Back-up & Recovery

Back-up oplossingen op maat

Hoe zorg je ervoor dat je ‘verloren’ gegevens altijd kan herstellen?

Back-up & Recovery
Door menselijke fouten maar ook door systeemfouten kunnen bedrijfsgegevens verloren gaan met alle gevolgen van dien. De bedrijfsprocessen komen stil te liggen en het herstellen hiervan is vaak een intensieve en dure taak. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om een dagelijkse back-up te maken van alle bedrijfskritische gegevens. Of het gaat om een back-up van bedrijfsbestanden, e-mail of de configuratie van servers & netwerkapparatuur, alle gegevens dienen veilig bewaard te worden.

 

Back-ups zijn het halve werk
Back-ups moeten direct bruikbaar te zijn zodat er bij calamiteiten snel ingegrepen kan worden. Een periodieke back-up health check verzekert je ervan om het bedrijfsproces te kunnen herstellen wanneer dit nodig is. Onze periodieke rapportages geven je als partner van IT for Me inzage in het verloop van de back-ups. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees gerust verder of neem contact op zodat we samen met jou de behoeften in kaart kunnen brengen.

 

Back-ups in huis of in de cloud?
Back-ups kunnen in de cloud opgeslagen worden of op on-premise hardware. Cloud back-up oplossingen worden steeds meer de standaard en bieden een veilige (en versleutelde) wijze voor het bewaren van je gegevens.
Bij een on-premise back-up wordt de back-up op hardware binnen je eigen organisatie opgeslagen. Het is raadzaam om de back-up gegevens op redundante hardware op te slaan en het meest logische is dat deze hardware zich op meerdere locaties bevindt.

Microsoft 365 back-up
Microsoft 365 maakt het mogelijk om e-mail en bestanden veilig in de cloud op te slaan. Microsoft richt zich als organisatie op het voorzien in de beste infrastructuur die voldoet aan strenge regelgeving maar het maken van back-ups en het voorkomen dat gevoelige data niet (per ongeluk) verwijderd wordt is nog altijd een eigen verantwoordelijkheid, aldus Microsoft: “Met Microsoft 365 zijn je gegevens van jou. Jij bent de eigenaar. Jij bepaalt wat ermee gebeurt.” Bescherm daarom je Microsoft 365 gegevens met onze Microsoft 365 back-up dienst.

Werkplek back-up
“Waar is dat tekstbestand gebleven waar ik zo lang mee bezig bent geweest?” Wij kennen het allemaal, een groot schrikmoment waarbij velen van ons de zoektocht vrij gauw staken en moedeloos opnieuw beginnen. Het maken van een dagelijkse back-up van je (Windows of Mac) werkplek voorkomt dat er lokale bestanden verloren gaan die (nog) niet in de cloud opgeslagen zijn.

Server & netwerkapparatuur back-up
Vaak wordt niet stil gestaan bij de impact van een defect aan server(s) of netwerkapparatuur zoals routers, firewalls en switches. Een ondergestofte router kan bijvoorbeeld weliswaar snel (fysiek) vervangen worden maar herstellen van de configuratie blijft een intensieve taak. Door een dagelijkse back-up van de configuraties van servers & netwerkapparatuur kan je IT omgeving snel weer opgebouwd worden als er iets is misgaat.

Het recovery proces
Het herstellen van back-ups wordt ook wel een back-up recovery genoemd. Via telefonisch contact of e-mail kan een aanvraag gedaan worden voor het herstellen van je gegevens. De herstelwerkzaamheden worden door ons in gang gezet zodat je zorgeloos verder kan waar je gebleven bent.

Laat ons iets weten!

Wij zijn benieuwd naar wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen. Laat hier een berichtje achter en we nemen snel contact op.

    * Deze velden zijn verplicht om in te vullen

    E-mail adres